Waarom kiezen voor elektronische dienstencheques?

Heb je een huishoudhulp of ben je ernaar op zoek? Twijfel je tussen papieren of elektronische dienstencheques? Niet twijfelen is ons advies. Kies voor huishoudhulp via Primahome én voor elektronische dienstencheques.

We sommen graag een aantal voordelen van elektronische dienstencheques voor je op:

 • Veilig. Geen risico op besmetting met Corona

Elektronische dienstencheques worden niet fysiek overhandigd door de klant aan de huishoudhulp. 100% veilig dus, Covid-19 maakt zo géén enkele kans. Bij papieren dienstencheques is dit minder veilig. Een afrader in deze Coronatijden…   

 • Geen verlies of diefstal

Papieren dienstencheques kunnen al eens verloren gaan, of zelfs gestolen worden. Elektronische dienstencheques zijn daarentegen steeds online traceerbaar en dus niet onderhavig aan verlies of diefstal. Handig! Je hoeft zelfs geen bewijs van afgifte van dienstencheques te laten ondertekenen.  Dat bewijs staat simpelweg online.

 • Milieuvriendelijk

Digitalisering is anno 2021 zeer duidelijk merkbaar. Wij springen graag mee op die kar! Primahome kiest resoluut voor 100% elektronische dienstencheques. Zo proberen wij ook ons steentje bij te dragen aan een milieuvriendelijke samenleving. 

 • Geen rompslomp

Kies je voor papieren dienstencheques?
Nou ja, dat betekent véél rompslomp. Je dient deze dienstencheques na iedere geleverde prestatie te overhandigen/klaar te leggen. Weliswaar goed en volledig ingevuld (activiteit, datum prestatie, handtekening) en met duidelijk leesbare inkt. Jouw huishoudhulp levert deze papieren cheques daarna fysiek binnen op kantoor. Heb je geen dienstencheques meer? Dan wil de huishoudhulp graag een verklaring van je dat ze nog dienstencheques tegoed heeft. Een tegoedverklaring noemen we dat, een soort bewijs van geleverde prestatie. Wil je zelf een bewijs dat je dienstencheques afgeeft aan de huishoudhulp? Dan moet je een afgiftebewijs bijhouden en telkens laten ondertekenen door de huishoudhulp.

Kies je voor elektronische dienstencheques?
Prima! Dan ondervind je niets van bovenstaande rompslomp.


Werking van elektronische dienstencheques


De registratie en betaling van het aantal gepresteerde uren gebeurt volledig automatisch. Bewijs van afgifte heb je onomstotelijk online en ook wanneer je geen dienstencheques meer hebt kan je perfect zien welke prestatie(s) je nog moet betalen.    

De prestaties van je huishoudhulp worden door Primahome geregistreerd in het portaal van Sodexo. Je wordt hiervan per e-mail op de hoogte gebracht en je kan de ingevoerde prestatie transparant raadplegen in jouw elektronische portefeuille. 

Niet akkoord met de registratie? Dan kan je deze eenvoudig betwisten. Je wordt dan gecontacteerd om te bespreken wat er misliep. Dit komt gelukkig haast niet voor. 

Wel akkoord? Dan hoef je niets te doen. Na 4 werkdagen worden de geleverde prestaties automatisch bevestigd in jouw portefeuille, waarna de betaling van de prestatie gebeuren kan. Op voorwaarde uiteraard dat je voldoende dienstencheques hebt aangekocht.


Aankoop van elektronische dienstencheques


Je kan jouw dienstencheques gemakkelijk bestellen via de app Dienstencheques Vlaanderen:

 • Schrijf de totale aanschafwaarde van de dienstencheques die u wil bestellen over.
 • Bestel dienstencheques : minstens 10 per bestelling.
 • Schrijf het bedrag over naar het rekeningnummer van Sodexo BE41 0017 7246 2610, met uw gebruikersnummer als gestructureerde mededeling (12 cijfers).

De dienstencheques zullen ter beschikking staan in uw elektronische portefeuille onmiddellijk na ontvangst van uw betaling. De elektronische portefeuille kan je op elk moment raadplegen, online of via de app. Daar vind je een online overzicht met de beschikbaarheid en geldigheid van jouw dienstencheques.


Geldigheidsduur van elektronische dienstencheques


Dienstencheques blijven na aankoop 12 maanden geldig. Zolang ze geldig zijn, kan je ze omruilen of laten terugbetalen. Zijn de dienstencheques niet meer geldig? Dan worden ze ook niet langer omgeruild of terugbetaald.

De elektronische portefeuille geeft altijd de oudste dienstencheques eerst uit, de kans dat ze dus vervallen is een heel stuk kleiner dan bij papieren dienstencheques, waar je zelf moet kiezen welke cheques je eerst gebruikt.


Elektronische versus papieren dienstencheques


Even nog eens een aantal voordelen van elektronische dienstencheques opgesomd:

 • 100% veilig, geen risico op besmetting met Covid-19
 • Onmiddellijk na bestelling beschikbaar. Wachten op de postbode is overbodig
 • Automatische invoer van gepresteerde uren en 100% transparante voor de klant
 • Milieuvriendelijk
 • Duidelijk en eenvoudig overzicht, via jouw elektronische portefeuille
 • Geen verlies of diefstal 
 • Geen rompslomp
 • Jouw huishoudhulp hoeft niets binnen te leveren op kantoor

 

Hulp in huis nodig in het huishouden?

Prima! We helpen je graag verder. Voor een ervaren poetshulp moet je bij Primahome zijn.

Strijkhulp-Primahome-dienstencheques

Terug naar overzicht