Extra diensten

Boodschappen, koken en verstelwerk

Boodschappen
Kom zelf ook eens rustig thuis

Snel na het werk een aantal boodschappen doen en dan vlak voor sluitingstijd nog in het postkantoor proberen geraken. Ken je dat gevoel? We leven allemaal in een drukke tijd. Gelukkig kan je een huishoudhulp ook inschakelen voor boodschappenhulp.

Een brief ophalen, naar de bakker gaan, een aantal kleine inkopen doen, naar het postkantoor gaan, de krant gaan halen, de was naar het wassalon brengen, … Je kan dit allemaal overlaten aan je huishoudhulp. Boodschappen voor dagelijks gebruik kunnen vergoed worden met dienstencheques en zo kan jij ook eens rustig thuis komen.

De huishoudhulp mag de boodschappen alleen doen of in jouw gezelschap. De huishoudhulp mag zijn eigen auto gebruiken of die van jou, mag met de fiets gaan of zich te voet verplaatsen, …

Wat wel niet kan zijn eenmalige grote aankopen (bv. televisietoestel) of diensten laten uitvoeren voor een onderneming. Een restaurant mag bijvoorbeeld geen leverdienst van warme maaltijden organiseren via dienstencheques.

Het wegbrengen van glas, papier en karton naar de glascontainer of het containerpark valt niet onder het begrip “boodschappen doen” en is dus niet toegelaten.

Koken
Thuis op restaurant

Ben je moe na het werk en zie je ertegenop om nog een potje te koken? Of vind je het fijn dat de groentjes al netjes gesneden zijn als je thuis komt, zodat je snel een topgerechtje kan toveren aan het kookfornuis? Waarom je huishoudhulp dan niet inschakelen?

Je kan gerust aan je huishoudhulp vragen om een maaltijd al wat voor te bereiden zodat jij minder werk hebt als je thuis komt. Of de maaltijd volledig laten bereiden kan uiteraard ook. Alsof je dan thuis op restaurant bent. Lekker ontspannend.

Of eten wat de pot schaft? Misschien wil je jezelf wel eens laten verrassen met een eigen creatie van de huishoudhulp?

Voor uitzonderlijke evenementen, zoals een communiefeest, een huwelijk of een ander familiefeest, kan je geen maaltijden laten bereiden via dienstencheques. Je huishoudhulp uitnodigen op een feest mag natuurlijk altijd.  

Verstelwerk
Vaarwel gaatjes en losse knopen

De meeste mensen die huishoudhulp aanvragen, zijn op zoek naar hulp bij het poetsen van de woning en het strijken van wasgoed. Maar wat als je huishoudhulp tijdens het strijken een losse knoop opmerkt aan een hemd? Of als je een klein gaatje hebt in je favoriete broek, maar zelf niet zo handig bent met naald en draad?

Kleine verstelwerken aan kledij zijn toegelaten met dienstencheques, met als doel het kledingstuk in zijn oorspronkelijke staat te brengen. Dus een losse knoop terug laten vastnaaien aan je hemd of een klein gaatje dichten in een kledingstuk, dat kan perfect! Hulp bij occasioneel verstelwerk kan zeker wel eens van pas komen, dus vraag het gerust aan jouw huishoudhulp.

Let wel, er mag geen confectienaaiwerk gedaan worden in het kader van dienstencheques (bv. gordijnen naaien, kleding inkorten,…). Het naaiwerk moet occasioneel zijn en deel uitmaken van het algemene huishouden van de gebruiker. De naaiwerkzaamheden mogen ook niet de hoofdactiviteit zijn van de huishoudhulp.