Prijs dienstencheques stijgt vanaf 2020

Dankzij de dienstencheques van Sodexo is het in Vlaanderen eenvoudig en betaalbaar om huishoudhulp in te schakelen.  Omdat dienstencheques fiscaal aftrekbaar zijn, betaal je na belastingvermindering maar 6,30 euro per dienstencheque in plaats van 9 euro en dit voor de eerste 163 dienstencheques (aanslagjaar 2019).


Minder belastingvoordeel vanaf 2020

Vanaf 2020 schroeft de Vlaamse regering de fiscale aftrekbaarheid echter terug van 30 naar 20 procent. Concreet betekent het dat je uiteindelijk 7,20 euro zal betalen voor de eerste 167 dienstencheques per aanslagjaar. Dienstencheques kopen wordt dus niet duurder (de aankoopprijs blijft 9 euro per dienstencheque), maar het belastingvoordeel zal minder zijn.  

Hoe werken dienstencheques?
Een dienstencheque is een betaalmiddel dat je kunt gebruiken bij Primahome, een erkend dienstenchequebedrijf, voor hulp in het huishouden. Papieren of elektronische dienstencheques aankopen doe je bij Sodexo. Jaarlijks rond 1 maart ontvang je van Sodexo een fiscaal attest van de aangekochte dienstencheques, om bij je belastingaangifte te voegen. Op die manier verkrijg je een belastingvermindering, die de effectieve kostprijs van de dienstencheques reduceert.

Sodexo dienstencheques aanvragen
Ondanks de vermindering van het belastingvoordeel, blijft dienstencheques kopen een fiscaal aantrekkelijke manier om de huishoudelijke druk bij jou thuis te verlagen. Dienstencheques bestellen kan eenvoudig online.

 

 

Terug naar overzicht