Primahome stimuleert het gebruik van Ecopods

Onze huishoudhulpen bieden dagelijks hulp in het huishouden van particulieren. Ze maken hiervoor telkens gebruik van schoonmaakproducten die de klant persoonlijk verkiest en aanschaft. Gezien het uitgebreid aanbod op de markt komen onze huishoudhulpen hierdoor dagelijks in contact met een brede waaier aan producten. Deze kunnen gevaarlijk, ongezond zijn en schadelijk voor het milieu. 

Primahome is begaan met de veiligheid en gezondheid van haar werknemers. Het bewaken van de kwaliteit van hun arbeidsomstandigheden is dus ook van belang. Daarenboven wil Primahome als dienstenchequebedrijf een positieve impact creëren in de strijd voor een beter milieu. 

Daarom stimuleert Primahome het gebruik van Ecopods, een duurzaam en ecologisch verantwoord alternatief. Ecopods bestaat uit een gamma natuurlijke schoonmaakproducten die voldoen aan het EU Ecolabel. Door te kiezen voor Ecopods, kan er schoongemaakt worden met natuurlijke producten die dermatologisch getest zijn. 

Ecopods zijn capsules (pods) met onverdund product en heel eenvoudig in gebruik. Voor drie soorten Ecopods, namelijk een ontvetter, een sanireiniger en een allesreiniger, schaf je eenmalig een verstuiver aan die werd vervaardigd uit gerecycleerd plastic. Al wat je moet doen, is een capsule in de verstuiver doen en bijvullen met water. De capsule, op basis van algen, lost volledig op en je kan aan de slag. De vierde soort is een vloerreiniger waarbij je de capsule rechtstreeks in een emmer water oplost. Elk product heeft een eigen kleur zodat er geen vergissingen mogelijk zijn.

Schoonmaakmiddelen zitten traditioneel in flacons, verstuivers en flessen. Als die leeg zijn, belanden deze in de vuilbak en worden andere exemplaren aangeschaft. Dankzij Ecopods zeg je resoluut neen tegen wegwerpplastic. Is de verstuiver leeg? Gewoon even uitspoelen en je kan de verstuiver  hergebruiken. Er is ook geen verspilling, want dankzij de capsules gebruik je altijd de juiste dosering. De onverdunde Ecopods nemen bovendien weinig plaats in beslag. Het water, waarmee deze producten worden verdund, hoeft niet mee te worden getransporteerd dus ook dit verlaagt de ecologische voetafdruk.

Door een partnership aan te gaan, stimuleert Primahome – zonder eigen financieel belang – het gebruik van Ecopods. We stelden alvast een aantal handige starterspackets samen, waarop onze klanten van een aanzienlijke korting kunnen genieten. 

Check www.primahome.be/webshop


Terug naar overzicht