Standpunt Coronavirus

Het is zorgwekkend dat de huidige regelgeving het nog steeds niet toelaat om onze dienstverlening volledig op te schorten.

Een regen aan last minute annuleringen van klanten wordt geïncasseerd, uit bezorgdheid om besmet te geraken door het Coronavirus. Zelfs paniekreacties, ook van huishoudhulpen, aan telefoons die roodgloeiend staan. Dit uiteraard met een immense druk voor onze kantoormedewerkers tot gevolg.

De meeste huishoudhulpen die nog aan de slag zijn, nemen het openbaar vervoer om op het werk te geraken, een aanzienlijk deel van hen komt bij 65+ klanten terecht en dat terwijl sommige huishoudhulpen ook al ouder zijn, of zelf jonge kinderen hebben. Door de sluiting van de scholen en het telewerken dat door vele bedrijven wordt toegepast, zijn dan ook nog eens veel meer mensen aanwezig in de werkomgeving van de huishoudhulpen.

Diegene die het niet ziet zitten om te gaan werken onder deze omstandigheden, moet verlof nemen of meldt zich ziek. Het ziektepercentage binnen onze onderneming stijgt hierdoor exponentieel.

Uiteraard zijn we erg begaan met de gezondheid van ons personeel en van onze klanten. Vormen zij dan geen risico om besmet te geraken, of om dit virus zelf te verspreiden? De verantwoordelijkheid om in te schatten wie al dan niet een risico vormt, kan toch helemaal niet bij ons personeel of klanten worden gelegd?

Het is vooral belangrijk om rustig te blijven onder deze omstandigheden. We doen er alles aan om de druk op te voeren, doch dienen we ook de besluitvorming te respecteren die door de overheidsinstanties wordt bepaald. We hopen dat de regering op zeer korte termijn haar huidig standpunt wijzigt en dat wordt overgegaan tot een volledige opschorting van de dienstverlening in de dienstenchequesector.

Directie Primahome

 

Terug naar overzicht