Lockdown – dienstenchequesector blijft open

Het aantal Covid-19 besmettingen steeg zorgwekkend in de voorbije weken. Met een verstrengde lockdown tot gevolg, maar de dienstenchequesector blijft open.

De verstrengde lockdown gaat van kracht op maandag 2 november, maar de dienstenchequesector blijft open. Huishoudhulp is nog steeds mogelijk volgens de overheid, mits het strikt naleven van de nodige veiligheidsinstructies. Beroepsfederatie Federgon publiceerde gisteren hierover een persbericht.

Veiligheid en gezondheid gaan boven alles. Onze huishoudhulpen moeten ten alle tijden in veilige omstandigheden kunnen werken. Dus ook tijdens een lockdown. Vandaag zijn bedrijven beter voorbereid om veilig werken mogelijk te maken tijdens de Covid-19 pandemie. Ook in de dienstenchequesector is dat het geval.

Een aantal belangrijke afspraken:

  • Hou voldoende afstand (>1,5 meter). Draag steeds een mondmasker als deze afstand niet gegarandeerd kan worden. Voor extra veiligheid vragen we aan onze klanten om tijdens het werk van de huishoudhulp niet in dezelfde ruimte te verblijven.
  • Ben jij of een gezinslid ziek? Of in quarantaine? Positief getest op Covid-19, of in afwachting van testresultaten?
    Dan kan onze dienstverlening niet doorgaan. Bedankt om ons dan tijdig te informeren en ons verder op de hoogte te houden.
  • Een huishoudhulp (of gezinslid) die ziek is, of positief getest werd op Covid-19? Of in quarantaine verblijft, al dan niet in afwachting van testresultaten?
    Dan komt deze huishoudhulp uiteraard niet werken en brengen we je op de hoogte. We zorgen voor vervanging als dit mogelijk en gewenst is.

 

Wij hopen dat onze dienstverlening tijdens deze lockdown niet massaal wordt geannuleerd. Onze huishoudhulpen lijden immers inkomensverlies indien zij tijdelijk werkloos zijn. Maar uiteraard hebben we begrip voor elke beslissing, dus ook indien onze dienstverlening toch wordt (of reeds werd) geannuleerd.

Vanuit onze preventiecampagne tegen Covid-19 ontwikkelden we een aantal animatiefilmpjes. Ook op die manier sensibiliseren we onze huishoudhulpen om zich te houden aan maatregelen vanwege Covid-19. Je vindt deze animatiefilmpjes terug op onze blogpagina.

Samen kunnen we zorgen voor een veilige tewerkstelling tijdens deze lockdown.
#samentegencorona

 

Terug naar overzicht