#samentegencorona – onderhoud mondmaskers

Een correct onderhoud van mondmaskers is belangrijk om een besmetting met Covid-19 tegen te gaan.

Mondmaskers, die correct worden gedragen, blijken efficiënt te zijn om een Covid-19 besmetting te voorkomen. Maar wist je dat een correct onderhoud of wassen van mondmaskers minstens even belangrijk is?

Je mondmasker voortdurend in je broekzak steken, telkens je het niet meer nodig hebt. Je komt daarna thuis en je slingert het mondmasker ergens in het rond. Wanneer je terug van thuis vertrekt, steek je het terug in je broekzak. En in het slechtste geval gebeurt dit dagenlang met hetzelfde mondmasker. Nou ja, dat is het toch ook niet hoor.

Een verkeerd onderhoud van je mondmaskers kan ertoe leiden dat je besmet geraakt met Covid-19, of zelfs een andere aandoening krijgt. Een correct onderhoud van je mondmasker is niet moeilijk, maar vergt wel enige discipline.

In deze Covid-19 tijden, moeten we plots rekening houden met allerlei zaken waar we vroeger niets eens stil bij stonden. En toch is het in het belang van jezelf en iedereen dat we aandacht blijven hebben voor handelingen die een risico inhouden, zoals bijvoorbeeld het niet correct reinigen of onderhouden van mondmaskers.

Dankzij onze instructiefilmpjes trachten we belangrijke tips te herhalen, om een verdere verspreiding van COVID-19 tegen te gaan.

Deze videocampagne wordt geleid vanuit de preventiedienst van Primahome en kadert binnen ons WOTCA-project. WOTCA staat voor Watch Out and Take Care Always en is een breed project rond veiligheid en preventie voor onze werknemers.

Terug naar overzicht