Ramen wassen zonder strepen

Vind jij vieze ramen ook zo vervelend? Stel je het wassen van je ramen desondanks uit tot je er bijna niet meer doorheen kunt kijken?

Zie je na het uiteindelijk poetsen van ramen toch weer direct strepen?

Ruiten grondig wassen zonder dat er strepen verschijnen kan een hele uitdaging zijn. Maar nu niet meer, dankzij de tips van Primahome word je een expert in het ramen wassen zonder strepen.

Ramen wassen zonder strepen. Wat heb ik nodig?

• Emmer water
• Azijn, citroensap, ui of detergent
• Dweil
• Spons
• Microvezeldoek of zeemvel
• Aftrekker
• Krantenpapier

Ramen wassen in 5 stappen

1. Haal alles van je vensterbank voordat je gaat ramen wassen

Voor je begint met het ramen poetsen haal je alles van de vensterbank af. Dit werkt makkelijker en zo kan je niets omstoten. Planten kun je eventueel buiten zetten zodat ze direct stofvrij kunnen worden. Zodra je vensterbank leeg is, kun je beginnen met je ramen kuisen.

2. Maak een sopje zodat je kunt starten met ramen poetsen

Pak een emmer en vul die met warm water en een scheutje azijn of citroensap. Of snij een gepelde ui in 4 stukken en doe die in het water. Je kunt ook ramen wassen met warm water en een scheutje afwasmiddel of glansspoelmiddel voor de vaatwasmachine. Gebruik zeker geen ammoniak voor het ruiten poetsen want dit is schadelijk voor je gezondheid.

3. Ruiten wassen van onder naar boven

Leg eventueel een droge dweil onder het raam op de vloer als je deze niet nat wenst te maken. Maak met de spons het raam nat en breng het sopje aan van onder naar boven. De reden van deze werkwijze bij het ramen schoonmaken? Onderaan is je raam het vuilst, het sop kan op die manier langer inwerken. Je vermijdt ook afdruipers door van onder naar boven te werken.

4. Gebruik een goede aftrekker bij het ramen kuisen

Het afdrogen van de ruiten gebeurt best met een goede aftrekker met rubber. Een slechte aftrekker zorgt voor strepen. Haal de aftrekker van boven naar beneden op het raam in vloeiende, horizontale bewegingen. Veeg regelmatig de aftrekker droog aan een (microvezel-)doek. Eindig door de aftrekker nog eens verticaal van boven naar beneden te halen op het raam. De laatste resten vocht op het raam veeg je droog met een prop krantenpapier.

5. Maak na het ramen wassen het raamkozijn en de vensterbank schoon

Neem het sop op dat overgebleven is op het raamkozijn en de vensterbank, en maak ze schoon met een zeemvel of microvezeldoek.

Extra tips

• Zet je emmer op een stoel bij het ramen lappen. Zo moet je niet telkens bukken.
• Poets je ramen niet in volle zon. Door de zon drogen de ramen te snel op en zullen er strepen ontstaan.
• Gebruik een trapje voor de hoge plekken van de ruit waar je niet bij kunt.

Gouden tip: schakel onze poetshulp in!

Vind je zelf ramen wassen toch nog vervelend en tijdrovend? Wij staan voor je klaar om ook deze huishoudelijke taak van je over te nemen. Onze poetshulpen zorgen er voor dat je ramen weer blinken. Wij nemen ook graag je andere huishoudelijke taken uit handen zodat je meer tijd voor jezelf en anderen hebt.

Kijk hier wat je voor jou kunnen betekenen.

 

Terug naar overzicht